Henkilöt Keitaan takana

Keitaassa sinua palvelevat:

Keidas-150812-1106

Tiina Toratti, ekokampaaja, meikkaaja-maskeeraaja

1. Miten päädyit nykyiseen ammattiisi?

Olen aiemmalta koulutukseltani kuva-artesaani, ja olen aina ollut kiinnostunut käsillä tekemisestä ja visuaalisuudesta. Kouluttauduin meikkaaja-maskeeraajaksi, ja tein meikkauksia mm. mainoskuvauksiin freelancena toiminimellä pari vuotta. Kiinnostuin luonnonkosmetiikasta erään työprojektin kautta, ja hurahdin siihen maailmaan täysin. Vaihdoin oman päivittäisen kosmetiikan, ja työmeikkini luonnollisiin vaihtoehtoihin. Samoihin aikoihin opiskelin myös hiusalan perustutkinnon meikkaajan työn tueksi, mutta opiskeluaikana synteettiset hiusvärit ja -tuotteet alkoivat kuitenkin mietityttää, eivätkä ne täysin tuntuneet omalta jutulta. Sitten löysin ekokampaajakoulutuksen, mihin hain heti parturi-kampaaja koulusta valmistuttuani, ja sillä tiellä olen ollut siitä lähtien. Luonnon raaka-aineilla työskentely tuntuu minulle ainoalta oikealta vaihtoehdolta!

2. Mikä on parasta työssäsi?

Onnellinen ja tyytyväinen asiakas, sekä iho-, hius-, tai meikkipulmaan avun löytyminen luonnonkosmetiikasta. Luonnonkosmetiikan kipinän sytyttäminen asiakkaassa.

3. Mistä inspiroidut?

Luonnosta, kauniista kuvista, mielialaan täydellisesti sopivasta musiikista, arjen pienistä kauniista asioista, persoonallisista kasvonpiirteistä, harkituista yksityiskohdista.

4. Mitä luonnonkosmetiikka merkitsee sinulle?

Kokonaisvaltaisuutta, aitoa, pehmeää ja hellää tapaa suhtautua itseään ja ympäristöä kohtaan.

5. Mitä kosmetiikkatuotetta ilman et voisi elää?

Huulipunaa! Vaikka muuten meikkiä ei juuri olisi, huulipuna raikastaa ja skarppaa kasvot ja tuo niille väriä.

6. Tärkein kauneusvinkkisi asiakkaalle?

Lempeä suhtautuminen kauneuttaan kohtaan, ja se, ettei yritä vääntää itseään tiettyyn muottiin, vaan hyväksyy omat piirteensä, ja korostaa parhaita puoliaan.

Keidas-150812-1124

Miia Turunen, kosmetologi ja meikkaaja-maskeeraaja

1. Miten päädyit nykyiseen ammattiisi?

– Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut kauneudenhoidosta ja näin jälkeenpäin ajateltuna aloitin mielestäni liian nuorena kosmetiikalle altistumisen, kun sitä tietämättömänä käytti mitä sattui. Teiniaikani oli vilkasta räväköiden meikkien aikaa. Kahdeksannella luokalla mieleeni tupsahti ammatti kauneuden parissa. Halusin tietoa lisää. Aluksi oli synteettinen kosmetiikka, jonka voimakkaat keinotekoiset tuoksut ärsyttivät jo kouluaikoina ihoani ja maskeerausopinnoissa synteettiset vahvat näytösmeikit tukkivat ihohuokosiani tehden epäpuhtauksia. Pari vuotta sitten työpaikassani tutustuin kunnolla luonnonkosmetiikan ajattelutapaan ja kokonaisvaltaisuuteen. Se tuntui loogiselta. Eihän iho voi toimia oikein jos siihen lisätään kokoajan jotakin ylimääräistä, joka on keinotekoisesti tehty.

2. Mikä on parasta työssäsi?

– Ihmisten kohtaaminen, hymyilevä asiakas lähtiessään.

3. Mistä inspiroidut?

– Ajatuksia herättävästä musiikista, joogasta.

4. Mitä luonnonkosmetiikka merkitsee sinulle?

– Alkuperäisyyttä, aitoutta, kokonaisvaltaista hoitavuutta ja minulle tärkeä luonto on mukana.

5. Mitä kosmetiikkatuotetta ilman et voisi elää?- Minulla on kuivuuteen taipuvainen iho ja kosteusvoide tuo siihen apua.

6. Tärkein kauneusvinkkisi asiakkaalle?

– Pidä sisäisestä hyvinvoinnistasi huolta syömällä monipuolisesti ja säännöllisesti. Juo paljon vettä ja naura!
Tervetuloa hemmoteltavaksi!

Lisää artikkeleita: